ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΟ ΞΕΝΩΝΑ ΦΟΥΡΝΑΣ 16/17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013


ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2 

4:00 μμ: ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΩΝΑ ΦΟΥΡΝΑΣ 

5:00 μμ: ΟΜΙΛΙΕΣ που θα αφορούν την καλλιέργεια της τρούφας, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και την αναζήτηση τρουφών στα ελληνικά δάση. Ομιλητές θα είναι η κ.Ελευθερία Τζιάτζιου σύμβουλος καλλιέργειας τρούφας και ο κ.Βασίλης Γουλάντας καλλιεργητής και συλλέκτης άγριων ειδών τρούφας. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών μας στο ζεστό περιβάλλον του ΞΕΝΩΝΑ ΦΟΥΡΝΑΣ θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας σερβιρισμένο με νόστιμα σπιτικά γλυκίσματα. 


8:00 μμ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (κουβεντα για τρουφες γυρω απο το κρεμαστο τζακι, ιστοριες, εμπειριες και μελλοντικα σχεδια, οποιος επιθυμει μπορει να γευτει στο εστιατοριο του ξενωνα χωριατικη κουζινα,τσιπουρο, ποτο κρανι απο τοπικους παραγωγους. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/2

10:00 πμ: Αφού πάρουμε το πρωινό μας με τοπικα προιοντα (πιτα, μελι απο ελατο, τσαι του βουνου κ.α.), θα ξεκινήσουμε για κυνήγι άγριας τρούφας στα δάση με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά μας, Labrador και Springer Spaniel. Με τη βοήθειά τους θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε και να συλλέξουμε μαύρες χειμωνιάτικες τρούφες. Θα αναλυσουμε τις ιδιομορφιες της περιοχης γυρω απο τη Φουρνά και τα πιθανα μερη που υπαρχουν αγριες τρουφες. 

1:00 μμ: Το μεσημέρι της ίδιας μέρας η Ελευθερία Τζιάτζιου θα αναφέρει τα χαρακτηριστικά των τρουφών που βρέθηκαν και θα κάνει την μακροσκοπική ταυτοποίηση στους μετέχοντες της διημερίδας. Θα ακολουθήσει η γευσιγνωσία. Καλομαγειρεμένα πιάτα με φρέσκιες τρούφες. Ελπίζουμε να είναι τρούφες του τόπου μας που θα ανακαλύψουμε κατά το τρουφοκυνήγι που θα προηγηθεί. Τις σαλάτες μας θα αρωματίσει φυσικό τρουφόλαδο, από λευκές πολύτιμες τρούφες του Ολύμπου, δικής τους παρασκευής. 

2:30 μμ: Θα συνεχίσουμε με συζήτηση σχετική με το θέμα <τρούφες> έως το πέρας της διημερίδας. 

4:00 μμ: Λήξη διημερίδας 

Η ομάδα που θα λάβει μέρος στο διήμερο θα είναι ολιγομελής. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6988616561

0 σχόλια: