ΚΛΕΙΤΣΟΣ Ή ΚΛΕΙΣΤΟΣ?

Ξεκαθαρίζει η ονομασία του χωριού, με νόμο του 2008
Δίνουμε τέλος σε μία διαμάχη ετών. Πώς ονομάζεται το όμορφο χωριό του τέως δήμου Φουρνάς και νυν δήμου Καρπενησίου; Κλειτσός, όπως υποστηρίζουν και θέλουν όλοι οι χωριανοί, ή Κλειστός, όπως συνεχίζει ακόμη και σήμερα να γράφεται σε δημόσια έγγραφα, προκαλώντας και τη δυσφορία των πολιτών;
Η απάντηση είναι απλή. Το χωριό, με το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α'195/26-9-2008) και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φουρνάς το 2007, ονομάζεται Κλειτσός.
Συγκεκριμένα, με το Προεδρικό Διάταγμα αρ. 140/12 Σεπτεμβρίου 2008 και έχοντας υπόψη τη σχετική νομοθεσία, όπως επίσης "... την υπ' αριθμ. 3/16/2007
απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φουρνά του Νομού Ευρυτανίας, το υπ’ αριθμ. 16/2008 πρακτικό του Συμβουλίου Τοπωνυμιών, το γεγονός, ότι από τις διατάξεις του παρόντος δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ή του προϋπολογισμού του Δήμου, την υπ’ αριθμ. Δ177/2008 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόταση του Υφυπουργού Εσωτερικών"
αποφασίζουμε σε Άρθρο μόνο: "Το Τοπικό Διαμέρισμα Κλειστού του Δήμου Φουρνά του Νομού Ευρυτανίας, που προβλέπεται από τις διατάξεις του εδαφίου 13.10 της περιπτώσεως Α' της παραγράφου 13 του άρθρου 1 του ν. 2539/1997 (Α' 244), μετονομάζεται σε «Τοπικό Διαμέρισμα Κλειτσού»."
Το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ.Κάρολο Γρ. Παπούλια, και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Αθανάσιο Νάκο.

1 σχόλιο:

  1. Η σοφία και η γνώση του λαού είναι πάντα αλάνθαστη.
    ΚΛΕΙΤΣΟ το έλεγαν οι κάτοικοί του κι έτσι οφείλει να παραμείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή